Padel

Padel kallas ibland även padeltennis, men på Ongoal använder vi enbart ordet padel. Så när vi i fortsättningen pratar padel så menar vi just det....padel alltså!

Time för lite padelprat med andra ord!

Vad är det som gör padel till den snabbast växande racketsporten i världen?
Ja, en anledning kan vara att padel är en sport som kan utövas året runt. En annan att det går rätt snabbt att komma igång till en rimlig kostnad. En tredje - och kanske den viktigaste - att det går rätt snabbt att komma upp i en nivå som är tillräckligt hög för att du ska ha kul på banan.

Innebär det att padel är en enkel sport?
Njae, padel handlar - liksom all annan racketsport - mycket om teknik. Och teknik är ofta svårt, som bekant. Lite för hårt och bollen slår i väggen. Lite för löst och motståndaren får direkt ett övertag, eller bollen tar i nätkanten och rullar tillbaks. Lite snett på racket och bollen flyger iväg på ett helt annat håll än du tänkt dig. Men grejen med padel är att du snabbt kan träna upp dig till en tekniknivå som är tillräcklig för att bollduellerna på padelbanan ska bli både långa och roliga. Ungefär som när proffsen spelar, fast på en betydligt lägre nivå såklart. Din egen nivå. En nivå som du höjer allteftersom, utan att du egentligen märker det. Och plötsligt har du blivit en rätt schysst padelspelare! Wow!

Men måste man inte vara vältränad för att börja spela padel?
Alltså, padel är ju en fysisk aktivitet, så en viss kondis kan vara bra att ha i bagaget när man drar igång. Men kondisen bygger du upp med automatik genom ditt padelspelande, så låt inte din träningsstatus avgöra om du ska våga ge dig på att spela padel. I padel är nämligen en annan egenskap - spelsinne - minst lika viktig som kondis. På padelbanan är det till exempel smartare att släppa bollen förbi sig och ta den efter studs i väggen, istället för att försöka jaga ikapp den. Efter ett par gånger, när du förstått vikten av att placera dig rätt på banan, förstår du också varför proffsen agerar så lugnt när de spelar. Padel är lite som schack, den som genomskådar motståndarens drag och placerar sig själv rätt inför sitt eget nästa drag, vinner ofta poängen.

Vilken utrustning krävs då?
Det är här Ongoal kommer in i bilden. Vi på Ongoal är stolta över att på kort tid ha lyckats knyta till oss några av världens största padelmärken, bland annat Bullpadel, Adidas Padel och Babolat. Det ger oss möjlighet att tillhandahålla padelprodukter som passar för alla nivåer, från nybörjare till proffs. Vi kan inte lova att du blir världsetta i padel om du handlar hos oss. Men vi kan lova att ständigt följa utvecklingen inom padelindustrin och alltid ligga i framkant när det gäller utbudet av bra padelprodukter! Och sist men inte minst - att se till att du får en riktigt bra köpupplevelse, allt från betalning till leverans. För när man väl bestämt sig vill man ju inte gå och vänta, utan man vill såklart testa grejerna så snabbt det bara går. Ledstjärnan inom onlineförsäljning är därför samma som i sportens värld, om man vill lyckas. Att gå direkt på mål, inte spela runt. Ongoal helt enkelt! Och om vi nån gång skulle missa i leveransen, så utgår vi från att du omgående hör av dig. För du är vår allra viktigaste kund i vår strävan att bli marknadens bästa padelsäljare online!