Trustpilot 4.7 av 5 i betyg

Fri frakt över 500 kr

Fria byten

13% i rabatt på alla ord. priser

WELCOME13

Här hittar du allt om grepp & överlindor!

Här hittar du allt om grepp & överlindor!

Julia Gustafsson |

GREPPA RÄTT I PADEL 

Trots att vi alla föredrar olika grepp på våra padelrackets så finns det några grepp- knep för att optimera sitt spel och förebygga skador.

Det universala greppet, ett grepp som kan användas i samtliga sammanhang utan att man behöver byta grepp mellan slagen. Det universala greppet är ett hammargrepp långt ner på skaftet där rackets profil är riktad klockan 12 i handen. Långfingret möter tummen och pekfingret greppar högt som en krok ovanför. Detta grepp lämpar sig såväl för nybörjare som professionella spelare. Greppet bör läras ut från start för att spelare som ännu inte har kunskaper i teknik inte ska dra på sig skador.

ÖVERLINDA

Det vill säga; den linda du lindar över grundlindan och byter med jämna mellanrum beroende på spelmängd och klimat. Den är betydlig tunnare än grundlindan och finns i olika varianter beroende på handsvett och spelarpreferens. Har man stora händer brukar man föredra ett tjockt grepp, då kan man ha 2-3 överlindor - det vanligaste är dock att bara ha en. Man brukar säga att kraftfulla offensiva spelare ska ha lite tjockare grepp men luriga spelare som bygger sitt spel på känsla ska ha något smalare.

Nedan utvecklar vi temat "grepp" samt ger tips på några av våra mest populära överlindor

YOUPADEL

YouPadel är ett dotterbolag till Hus86 AB som i över 25 års tid varit verksamma med inköp och produktion i Kina. YouPadel är främst kända för sina grepp- och grundlindor som ger ett bra grepp kring racket men också förebygger skador genom att dämpa stötar och vibrationer som uppstår vid bollträff.

Finns i en drös härliga färger samt i air-version - för extra svettiga händer.

 

TOALSON

Toalsons historia börjar i Japan för över 60 år sedan och varumärket är starkt förknippat med tennis, squash och badminton men idag också även padel. Varumärket strävar efter att fortsätta skapa innovativt produkter i temat ”The spirit lives on”. Toalson är för padelspelaren främst känd för sina hållbara, klibbiga och absorberande grepplindor.

 

TOURNA

Kevin Niksichs pappa grundade varumärket 1972 och ägs nu av honom och hans bror. Tourna Grip är en unik svettabsorberande linda som ger ett bättre grepp och mer komfort under spelet. Den blåa lindan är en av världens mest sålda och har spelats av legender som Andy Murray, Dominic Thiem och John Isner. Det är inte för intet den är mer känd som ”the grip that dosen´t slip”.

Vill du ha mer tips på hur du ska få bättre grepp eller vilka grundlindor det finns att välja på? Klicka här: 

GRUNDLINDOR

GREPPFÖRBÄTTRARE