DEN UPPBYGGANDE BANDEJAN

Julia Gustafsson @ 2023-05-03 14:16:30 +0200

I Andreas Johanssons vlogg "Bandejan som ingen pratar om men som är lika viktig" pratar han om ett av de mer underskattade slagen, nämligen; Den lösa bandejan.

Att kunna variera bandejan från en tung och låg bandeja i hörnet till en kort och lös i mitten av banan gör motståndet ständigt tveksamt på vad som komma skall. Det finns främst två världsstjärnor som byggt såväl sina karriärer som sitt spel på detta slag och det är inga mindre än Franco "Stupa" Stupaczuk och Pablo Lima

För att slå den optimala uppbyggande bandejan krävs en hög bollträff i kombination med en kort bollbana för att säkra upp att andra studsen dör vid bakglas. Den lämpar sig efter att vi pressat vårt motstånd alternativt fått dem att smyga framåt förbi servelinjen. När vi då placerar vår korta och lösa bandeja i mitten tvingar vi motståndet att springa ifrån sin grundposition vilket ger ett guldläge att bygga upp poängen. Det är viktigt att bollen söker mitten mellan spelarna så att motståndet inte har en chans att få bollen framför sig och bli involverade. Notera att mitten alltid är rörlig i padel beroende på vart motståndet är placerade. 

Risken med slaget är att den kommer för nära bakglas med för hög studs vilket istället skapar ett kontringsläge för motståndarna. Bollen måste slås flackt för att minimera spinnen så att den dör närmre bakglas och gör den svårare att komma bakom. 

Lycka till i nästa padelmatch!

Kontakta ossKontakta oss